Голямо количество наркотични вещества са иззети при акция на служители от ОДМВР – Перник

Голямо количество наркотични вещества са иззети при акция на служители от ОДМВР – Перник

 Мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпления, свързани с наркотични вещества, е подведена в края на миналата седмица в Пернишка област. Оперативно-издирвателните действия са реализирани на територията на общините Перник, Радомир и Брезник

 Полицаите проверили гориста местност в земенското с. Елов дол, където в нива са намерени и иззети 127 растения от рода на конопа с височина до 2, 4 м. В момент на бране на наркотичното вещество са задържани 42-годишен столичанин и 43-годишен от гр. Хасково. Иззет е и джип „Ланд Ровер рейнджър“ с който двамата се придвижвали.

По-късно са извършени претърсвания на още два адреса в Брезнишко и Пернишко. В къща в с. Конска са открити и иззети близо 28 килограма суха листна маса, която при направения полеви тест реагирала на марихуана. При претърсване на местност в пернишкото с. Боснек полицаите установил 41 растения от рода на конопа с височина до 2,2 м. Съпричастни към двата случая са отново 42 и 43-годишните мъже, който са задържани за до 24 ч. с полицейска мярка.

            Започнато е разследване под надзора на прокуратурата и работата продължава.