Мощен циклон удари любими гръцки курорти, всичко е под вода! Властите бият тревога за голям кошмар

Мощен циклон удари любими гръцки курорти, всичко е под вода! Властите бият тревога за голям кошмар

Властите в Гърция предупреждават за лошо време с обилни валежи и градушки и опасност от екстремни природни явления. Прогнозата не се отнася за районите в северната част на страната близо до България, предаде БНР.

Влошава се синоптичната обстановка в следващите часове, съобщават от Гражданска защита, като предупреждават за районите със силни дъждове и градушки. Циклонът премина през южната част на страната и от тази сутрин е над островите в Егейско море.

Силно засегнати са остров Крит, както и Цикладските острови- Тинос, Миконос, Парос. Със съобщения по телефона предупреждават да се пътува само при крайна необходимост.

Бързата промяна на времето е предизвикала сериозни наводнения през последните няколко часа, пишат гръцки медии.

Според местни медии е възможно в Агия Пелагия и Лигария да има изчезнали. От пожарната служба съобщиха, че девет автомобила са били пометени. Бреговата охрана е призована да участва в издирването на хора в неизвестност.

При засилване на морската буря има риск от спиране на фериботите към районите, засегнати от циклона. В северната част на страната в областите близо до граничните пунктове с България не се очакват валежи, според прогнозите на синоптиците.