Анахид Тачева празнува рожден ден в хоспис

Анахид Тачева празнува рожден ден в хоспис

Известната говорителка по БНТ е с деменция и тя се задълбочава с всеки изминал ден, заради което щерка й се е принудила да я настани в хосписа, защото тя не може да се оправя сама и забравя елементарни неща, пише Галерия. За съжаление, процесът е необратим и лечение на заболяването й няма, въпреки скъпите медикаменти, които приема. Анахид Тачева е в това състояние от три години.

Болестта й прогресира и вече съвсем е съсипала иконата на БНТ, защото тя вече не разпознава близките си. Понякога, и то след известно време, разпознавала само дъщеря си Анахид и внучка си Деси Цонева. Много се радва и на нейната дъщеричка Бианка-Димана. Не помни сина си – покойния журналист Митко Цонев, както и дъщеря си Теодора. Вече не я тресе и носталгията по родината й, където никога повече няма да се върне. Докато беше по-добре с паметта, тя копнееше да се прибере в дома си в София, да се разходи по любимите си улички в центъра.

Тачева закъса със здравето след смъртта на Митко Цонев, който си отиде от масивен инсулт през 2016 г. Звездата на БНТ така и не можа да го прежали и във всички свои интервюта споделяше, че никога няма да преодолее загубата му.  Опитът за самоубийство на дъщеря й Теодора през 2017 г. съвсем довърши Анахид Тачева.