Спешни проверки на полицията и общината по случая с маршрутката за „Тева“

Спешни проверки на полицията и общината по случая с маршрутката за „Тева“

Спешна проверка е разпредена от ръководството на Областната дирекция на МВР в Перник по повод изнесена информация в медиите, че шофьор по линия № 10 Перник – кв. „Тева“ не е качил непълнолетна девойка, заради това, че опитала да му плати билета със стотинки. Свидетел на случилото се твърди, че е подал сигнал на тел. 112, но никой не е реагирал, както и че е звънял в дежурната част на Първо РУ 5-6 пъти без резултат. 

Кметът на общината Станислав Владимиров също е разпоредил спешна проверка. „Потресен съм от това, което видях в маршрутката за Тева! Разпоредих спешна проверка! Това е недопустимо, става въпрос за дете. Макар, че всеки може да изпадне в подобно положение“ каза още Владимиров.

Припомняме, че в сряда вечерта, около 20,30 часа шофьорът на маршрутка, пътуваща по линия 10, отказал да качи девойчето, въпреки че скандалът се разразява в тъмните часове на денонощието. Според изтекла във фейсбук пространството информация на очевидци, шофьорът си е пушил цигарата невъзмутимо, демонстрирайки абсолютно безхаберие.

Валентин Бонев, който даде гласност на безобразието в социалните мрежи пише: „Този „господин“, служител на фирма Кракра (по негови думи), тази вечер свали от бус номер 10 (курса в 20:30 от Тева за центъра) дете (момиче) на 15 години, защото част от парите ѝ са на жълти стотинки….Български пари в обръщение!!!

Детето НЯМА друга алтернатива да се прибере!!!

Въпросният господин беше видимо употребил алкохол и пушеше в буса!!!

Подадохме сигнал на 112, но полиция така и НЕ дойде да го провери!!!

Звънях 5-6 пъти на Дежурния в Първо РПУ Перник, но така и никой не ми вдигна телефона!!!

Моля институциите да се самосезират, защото това издевателство над жителите на кв. Тева вече НЕ се търпи!!!

Бусовете редовно НЕ идват въобще, а когато благоволят да дойдат, НЕ качват ДЕЦА, защото им ПЛАЩАТ с пари, които макар и жълти са в ОБРЪЩЕНИЕ!!!

Призовавам жителите на кв. Тева и гр. Перник, от утре да плащаме във въпросните маршрутки САМО с жълти стотинки!!!“