Антония Атанасова отново в епицентъра на културния живот в Перник и Езиковата

Антония Атанасова отново в епицентъра на културния живот в Перник и Езиковата

Антония Атанасова-авторка на романите „Моно“ и сборника с разкази „Процедура по забравяне на човек“ отново стана епицентър на литературния живот в Перник с премиерата на  „Формалдехид“-последния си роман, току-що излязъл от печат, който събра  няколко поколения читатели и приятели на литературата в бар „Епицентър“, в Перник.

В третата си книга Антония Атанасова продължава да разказва своите истории на любовта с шепот и вик. Светът тежи, смъртта шета – разчиства и трупа още в почти приказното детство на героите и те са разделени един от друг от съдбата… Но някак баладично обичаният в детството мъж, момче и герой се явява пред някогашното момиче като добрия ангел-спасител на всеобщата любовна симпатия. Това е книга, в която смисълът се постига с лекота, но тежи като пръстта на земята. Много интензивна, много зряла, много подривна книга, пише в рецензията си за книгата поетът Ани Илков.

Антония Атанасова е и преподавателка по английски език в ГПЧЕ „Симеон Радев“, поради което събитието се превърна в празник  за нейните колеги, както и за учениците й, които дейно се включиха в организацията му- „рояка светулки“ от осми и девети клас на гимназията, както тя ги нарича.

 „Помнете, че живите писатели са затова, за да ги пипнете, прочетете, празнуваме заедно и да споделяме трогване от книгите. И не само.“, е посланието на авторката към многобройната й публика.