Партия „Възраждане“ е увеличила над два пъти в Перник гласовете си на отминалите парламентарни избори

Партия „Възраждане“ е увеличила над два пъти в Перник гласовете си на отминалите парламентарни избори

„На отминалите избори партия „Възраждане“ увеличи над два пъти в Перник гласовете си, а в Радомир- 4 пъти. За нас тези избори бяха успешни като цяло. Постигнатите резултати на тези избори не позволяват нито една партия да направи правителство. По всичко личи, че предстои подготовка за нови избори“, заяви на пресконференция  народният представител от партия „Възраждане“ за пернишки регион Димо Дренчев.

На въпроса- ако президентът реши да даде третия мандат за съставяне на правителство на „Възраждане“ д кого ще се коалират, Дренчев отговори: “Нашият лидер Костадин Костадинов ще излъчи кабинет и който иска да го подкрепи, ще го направи. Ние не виждаме от партиите в този Парламент коалиционни партньори“, заяви Дренчев.

 Президентът Румен Радев очевидно вече не иска да управлява със служебни правителства. По всичко личи, че гражданите, пък и лидерите на партиите също се умориха от избори. Но колко пъти трябва да се разджурка системата, за да се подреди, не знам“, заяви още Дренчев.

На въпроса- не се ли притесняват, че има опасност страната да бъде въвлечена в спирала от избори, лидерът на пернишката структура на „Възраждане“ Павел Павлов заяви, че вината била на партиите, без „Възраждане“. Според него твърдите им електорати им гарантирали присъствие в парламента.

Дренчев допълни, че по информация от , около 800 000 българи са напуснали България през последната една година. „Ако видите изборните книжа, ще се убедите, че тези хора фигурират в тях“. Той допълни още, че освен, като народен представител от Перник, той ще работи за региона и като областен координатор на партия „Възраждане“ за пернишки регион. Павел Павлов поясни, че партията вече се е включила в набирането на подписи за спасяването на сградата на Минната дирекция. Предстои Димо Дренчев и ръководството на пернишката организация на Възраждане да се срещнат с кмета на община Перник, за да се изясни от каква подкрепа има нужда местната власт.