Села от община Ковачевци бяха посетени от служители на ОДМВР – Перник във връзка с превенция на битовата престъпност в малките населени месата

Села от община Ковачевци бяха посетени от служители на ОДМВР – Перник във връзка с превенция на битовата престъпност в малките населени месата

Населените места Косача, Ковачевци и Слатино бяха посетени вчера от мобилен екип на пернишката дирекция с участието на служители от Криминална, Икономическа и Охранителна полиция. Инспекцията е съгласно график за посещения и срещи с населението на малките населени места в региона през месец октомври, който е качен на интернет страницата на ОДМВР – Перник на адрес www.pernik.mvr.bg. Това е един от основните приоритети в работата на полицейските служители, подчерта директорът на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов, който участва лично в срещите с населението от трите населени места. Директорът се запозна с проблемите на хората и пое ангажименти за решаването им.

В с. Косача основният проблем който изтъкват живущите е риска от ПТП в центъра на населеното място, където автомобилите преминават със скорост, много над разрешената. Засилване на контрола и поставяне на изкуствени неравности по потното платно са основните начини за решаването му. Съвместно със стопаните на пътя ще бъдат предприети най-адекватните и рационални мерки срещу джигитите на пътя.

 Малкото останали жители в с. Слатино се оплакват от липсата на вода и сигнал на мобилните оператори. Проблем за живущите е също транспортната връзка със с. Ковачевци и по-големите населени места.

Кметът на с. Ковачевци г-н Васил Станимиров посочи проблеми с инфраструктурата в община, отнасящи се до разбити тротоари при ремонт в с. Егълница и непочистена растителност покрай пътищата в населените места.

С всички местни управници е установена така наречената къса телефонна връзка, като са им предоставени телефонните номера на оперативните дежурни части и на съответните полицейски инспектори. Целта е да се подават периодично сигнали за нередности, нарушения на обществения ред или извършени престъпления.

Следващите срещи са на 13 октомври, в селата Сирищник, Светля и Чепино.