Младата художничка Кристияна Стойнева показа своите „Есенни слънца”

Младата художничка Кристияна Стойнева показа своите „Есенни слънца”

В пернишкото читалище „Зуница 2012“ младата пернишка художничка Кристияна Стойнев представи новия си творчески проект „Есенни слънца“ – изложба живопис, който се осъществява с финансовата подкрепа на Национален фонд „Култура“ по програма „Творчески стипендии“.
Кристияна Стойнева е родена през 1990 г. в Перник. Завършила е „Връзки с обществеността“ във ФЖМК към СУ „Св. Климент Охридски“ и „Маркетинг“ със специализация „Рекламен мениждмънт“ в УНСС. Работи като маркетинг специалист в един от големите винопроизводители в България.
„Есенни слънца“ е нейната втора самостоятелна изложба.
В колекцията картини „Есенни слънца“ Кристияна Стойнева ни представя един пъстър и слънчев свят, нарисуван с листопадна акварелна въздишка. Състоянията и миговете са щастливи и ефирни, но и малко меланхолични, поради невъзвръщаемостта на нарисуваните и преживени мигове насаме с природата.
Картините носят колорита на есента. Те са осезаеми, философски и загадъчни. С оглед на натрупаното в тях време, те излъчват положителна емоция с леката игра на цветовете, със слънчевите знаци, идващи от младостта и отиващи в бъдещето.
Настоящата колекция от картини „Есенни слънца“, по-голямата част от тях рисувани специално за пространството на НЧ“Зуница 2012″, се представя с подкрепата на Национален фонд „Култура“.