Започна традиционният пленер по живопис

Започна традиционният пленер по живопис

Под мотото „Перник- дух и колорит” започна 25-тото издание на Международния пленер по живопис Art- studio 2022. Пленерът е традиционен и се провежда в навечерието на Деня на града- 19-ти октомври.
11 художници от България, Македония и Турция ще творят заедно в почивен комплекс „Слаковци” в рамките на една седмица – до 11-ти октомври. Тази година в пленера участват двама художници от Турция, един от Македония, както и художници от Пловдив, Габрово и Перник. След това майсторите на четката ще покажат творбите си в изложба, която ще се открие в галерия „Кракра” в навечерието на празника на Перник.
Традиционният пленер по живопис се провежда за трета поредна година в брезнишкото село Слаковци. В предходните години художниците рисуваха в почивната база в Рударци. Това културно събитие продължава най-добрите традиции на пернишките пленери по изобразително изкуство, подпомага и стимулира творческата дейност на пернишките художници, като разширява международните им контакти на базата на културното сътрудничество на Община Перник с градове от чужбина.