80 килограма марихуана е намерена в камион, пълен с със свинско месо, на паркинг в Перник!

80 килограма марихуана е намерена в камион, пълен с със свинско месо, на паркинг в Перник!

76 пакета марихуана, с много високо качество, представляват над 80 кг, на стойност над 600 000 лева е намерена в хладилен камион с месо, на паркинг в промишлената зона на пернишкия кв. „Изток“. 22 тона свинско месо е било натоварено в камиона, а марихуаната е била във вакумирани пакети между месото. Във фургон в близост до камиона е открита и напълно оборудвана лаборатория за преработка на наркотичното вещество.

Акцията е проведена съвместно с  Окръжна прокуратура – Перник, Главна дирекция „Борба с организирана престъпност“ на МВР и Агенция „Митници“. Това съобщи окръжният прокурор на Перник  Галина Антова, на специален брифинг в Перник.

По случая са задържани трима, единият от които е шофьор на камиона. Само единият от задържаните е криминално проявен. Превозното средство е влязло в България от Гърция. Според разследващите става въпрос за наркоразпространение на средно ниво. Разследването ще продължи, а до края на деня се очаква разследващият прокурор да внесе искане за постоянен арест на задържаните.

Предстои все още да се уточнява, за кой пазар е била предназначена марихуаната, поясни Явор Серафимов, заместник директор на ГДБОП, за хода на разследването.