„Печелиш 5400 евро, ако си роден през януари“ – поредната измама от името на голяма търговска верига

„Печелиш 5400 евро, ако си роден през януари“ – поредната измама от името на голяма търговска верига

Роден си през януари – печелиш 5 400 евро, ако си през февруари – може и повече. Парите са едва ли не на една ръка разстояние, трябва само да кликнеш на линка – така налудничаво звучи поредната измамна игра в нета. Този път мошениците работят от името на веригата Т Маркет.

„Страницата, която разпространява играта, е фалшива. Публикуваната на нея информация е подвеждаща и има линкове, които водят към съмнителни сайтове“, неуморно предупреждават на сайта и на официалната си фейсбук страница от Т Маркет. „Съветваме ви да не влизате в интеракция с фалшивия профил и в никакъв случай да не предоставяте лична информация“, посочват оттам.

Фалшивата страница

От мениджмънта на веригата обясняват, че често получават сигнали и от самите клиенти.“ На всеки един поотделно отговаряме и обясняваме, че това е измама и застрашава неприкосновеността на личните данни. Страниците са докладвани“, информират от ТМаркет.  

Напоследък фишинг съобщенията отново се активизират. На мушката са банки, финансови дружества, държавни компании, вериги магазини, като целта е посегателство върху лични данни и банкови сметки.