Корнелия Нинова получи призовка

Корнелия Нинова получи призовка

Прокуратурата в България не е инструмент за правосъдие и справедливост, а е бухалка за неудобните. Българската прокуратура е частна прокуратура на задкулисието, заяви вчера Нинова. Г-н Гешев, свършиха ли дрогираните шофьори, та се заехте с вътрешните проблеми на БСП, попита лидерката.

Тя разказа, че вчера е получила призовка да се яви на разпит. Освен това да предостави на прокуратурата запис и протокол от заседание на Националния съвет на 28 август.

Прокурорската проверка е по жалба на Кирил Добрев. Той беше изключен от партията, съдът го върна, което също е безпрецедентно, сега се жалва, че не е допуснат. Той идва на НС, подписва се, говори 2 пъти, разказа Нинова.

„Преписки за престъпници стоят с години на прокурорските бюра, а това е задвижено в рамките на месец. Цялата машина е включена срещу БСП. 5 години Борисов си отглеждаше вътрешната опозиция и я хранеше, сега включват последното си оръжие„, коментира Нинова.

Няма да предоставя и един лист, да дойдат да ги изземат. Няма да се явя, да дойдат да ни заведат принудително на разпит, категорична бе тя.

БСП ще сигнализира за случая всички европейски и български институции.

Докато съм председател на БСП, партията няма да влезе в игрите им, отсече Нинова. Докато не реформираме издълбоко съдебната система./ news2