Бившата шефка на Народното събрание-Цвета Караянчева, няма да е депутат

Бившата шефка на Народното събрание-Цвета Караянчева, няма да е депутат

71.18% или 48 974 гласа получава Движението за права и свободи в 9 МИР Кърджали. Мандатите, които дава областта, са 5 и заради високия си резултат там ДПС взима 4 от тях. С един депутат ще е партията на бившия служебен премиер Стефан Янев – „Български възход“, макар да получава едва 0,95%.

Останалите политически формации, преминали 4-процентовата бариера, няма да имат представител от 9 МИР. OFFNews направи списък с бъдещите депутати, представляващи кърджалийския избирателен район.

Цвета Караянчева от ГЕРБ-СДС, която не успя да влезе в 47-ото Народно събрание, и този път няма да е депутат. Въпреки че не беше избрана за народен представител в предишния парламент, Караянчева стана сътрудник на парламентарната група на ГЕРБ, като я съветваше за „парламентарна дейност“. Това е трети парламент, в който бившият председател на парламента, няма да участва.

От ДПС влизат първите четирима в листата, тъй като избирателите на Движението не са гласували преференциално. Така депутати ще са Мустафа Карадайъ, Мукаддес Налбант, Байрам Байрам и Адлен Шевкед.

От „Български възход“ депутат ще е Григор Захариев./ news2