Кметът на община Перник Станислав Владимиров, на официална церемония, получи за втори път номинацията „Кмет на годината“!

Кметът на община Перник Станислав Владимиров, на официална церемония, получи за втори път номинацията „Кмет на годината“!

 През 2020 г. Станислав Владимиров стана първият пернишки кмет, който спечели престижното отличие и то с огромна подкрепа от съгражданите си. През миналата година той получи наградата „Кмет на гражданите“. Гласуването в десетото юбилейно издание на конкурса  бе традиционно организирано от портала kmeta.bg, като всеки можеше да гласува онлайн.

„Когато получаваш такава подкрепа, тя ти дава сили и увереност да продължиш напред. Благодаря на семейството си, на общинската администрация и най-вече на своите съграждани за ежедневната подкрепа, която получавам от тях. Тя носи и огромна отговорност, защото очакванията към нас са големи“, каза Станислав Владимиров след като вицепрезидентът Илияна Йотова му връчи наградата. Той добави, че през този мандат перничани не са имали спокойна година. „Започнахме с водна криза, след това дойде пандемията, енергийна и инфлационна криза. Местната власт се оказа най-устойчива и стабилна за последните 30 години и успяваме да се справим с кризите“, подчерта Владимиров. Той припомни, че е поел ангажимент Перник да стане най-добрия град за живеене в България и заяви, че ще продължи да работи за това.

„За да го постигнем ни предстоят много труд и предизвикателства“, заяви кметът на Перник Станислав Владимиров.