Второто издание на „Перник рън“ премина с участието на елитни бегачи и десетки любители на бягането от Перник и страната

Второто издание на „Перник рън“ премина с участието на елитни бегачи и десетки любители на бягането от Перник и страната

Домакините предизвикаха десетките участници в дългата дистанция от 12 километра с трасе с тежка денивелация, преминаващо и през Пернишката крепост, за което всички бегачи заявиха, че е било интересно и перфектно организирано.

В първия по рода си нощен старт в града, по случай 100 години от първото лекоатлетическо събитие в Перник, над 100 любители на бягането преодоляха дистанция от 1.2 км в централната градска част. Безапелационен победител на дистанция 12 км. и тази година бе Йоло Николов (Атлет – Мездра) с време 40:21 мин. Невероятна форма при жените показа Милица Мирчева (Атлет – Мездра), която триумфира с 43:03 мин. Тя спечели убедително, като втора завърши Таня Димитрова (Мездра) – 50:09 мин, а  Антония Георгиева (Adidas Runners) е трета с 50:13 мин. Десетки любители на спорта се включиха и в смесената щафета, в която всеки участник трябваше да премине дистанцията от 6 километра.

Преди трите старта от шосейния пробег организаторите поднесоха пъстър детски спортен празник с щафетни игри от различни лекоатлетически дисциплини, в който участваха над 140 деца. Всички те получиха подаръци и грамоти за участието си в проявата.

Вторият шосеен пробег в Перник от веригата „Рън България“ стана възможен и с финансовата подкрепа на Община Перник, „Мосю Бриколаж“ верига магазини „Аванти“, „Сладко и солено“, хотел „Струма“, „Кремозо“ и „Балдимар“.