Официално бе открита напълно реновираната сграда на филиала на ДГ „Пролет“ в Перник

Официално бе открита напълно реновираната сграда на филиала на ДГ „Пролет“ в Перник

„В рамките на месец и половина успяхме да направим от един груб строеж нещо, което си заслужава. Сега, като видях тези деца, смятам, че това са най-правилно изхарчените пари от „Практикер“. Благодарение на тази наша стъпка има възможност още 50 деца да бъдат приети в тази градина, да живеят и да се чувстват щастливи, да бъдат в една по-прекрасна среда. С идването ни преди около шест месеца в Перник, когато положихме основите на един от най-големите ни хипермаркети в страната, ние получаваме пълната подкрепа от страна на кмета на Перник и неговия екип, за което благодаря“. Това заяви председателят на съвета на директорите на „Видеолукс холдинг” Тодор Белчев, по време на откриването на  напълно ремонтираната сграда на филиала на ДГ „Пролет“ в кв. “Могиличе“.

На събитието днес присъстваха кметът на община Перник  Станислав Владимиров и заместниците му, директори на детски градини от общината, както и родители.

Станислав Владимиров поздрави ръководството на детската градина и екипа, родителите на малчуганите и присъстващите с новата придобивка. „За мен е удоволствие да споделя с вас тази уникална придобивка за нашата община и нашите деца. Искам да благодаря за откритото, честно, делово партньорство с г-н Белчев. Привилегия е да се работи с хора, които, когато кажат нещо, думата им тежи повече от всякакви договори и писмени споразумения. За месец и половина от сграда, която беше в окаяно състояние, тя се превърна в един прекрасен дом за нашите деца. „Практикер“ реализира огромна инвестиция в Перник, но жеста, който направи компанията към нашия град е уникален. Благодаря на г-н Белчев, на неговия екип, на строителите. Надявам се Перник да ви хареса, да идвате по-често тук. С удоволствие бихме ви направили перничани, защото вие го заслужавате“, заяви кметът на община Перник.

Директорката на детската градина Даниела Йорданова заяви, че днес за колектива на детската градина, за децата и техните родители е истински празник. “Днес вече е факт една наша дългогодишна мечта- неугледната и занемарена сграда на нашия филиал да се превърне в модерна, красива, уютна и функционална детска градина. Благодаря от името на екипа и на родителите на Община Перник и лично на кмета г-н Станислав Владимиров, както и на г-н Тодор Белчев. Благодарение на „Практикер“ и със съдействието на  Община Перник е факт тази прекрасна сграда“.

Възпитаниците на детската градина представиха специална програма, в която пяха, рецитираха и танцуваха, аплодирани от присъстващите на тържеството.

Привилегията да прережат лентата и открият напълно реновираната сграда имаха Станислав Владимиров и Тодор Белчев. След това гостите на тържеството имаха възможност да разгледат отвътре уютния дом на малчуганите от филиала на ДГ “Пролет“ в кв.“Могиличе“.

Кметът на Перник подари на Тодор Белчев, в знак на благодарност за жеста, който направи „Практикер“, икона на Св. Иван Рилски и сувенир на сурвакар.

Средствата за всички строително-ремонтни дейности в сградата са осигурени 100% от „Практикер Ритейл“ ЕООД. Направена е цялостна топлоизолация на детската градина, напълно сменена е старата дограма, обновени са подовите настилки, осветлението и климатизацията. Подменена е електроинсталацията и е положена нова хидроизолация на покрива. Изградени са изцяло нови помещения като кухня, бани, тоалетни за децата и медицински център.

Отслужен бе водосвет за здраве на всички присъстващи на събитието.

 Идеята за ремонта на детската градина беше обявена от Тодор Белчев при полагането на първата копка на търговския парк с хипермаркет за дома и градината „Практикер“ в Перник, през май т.г.