Петър Георгиев – Рей представя най- новите си книги, картини и графики

Петър Георгиев – Рей представя най- новите си книги, картини и графики

Пернишката общественост ще има удоволствието да се наслади на артистичния проект „Преодоляване на Гравитацията“ на изключително оригиналния художник и писател Петър Георгиев – Рей. Проектът представя най-новите книги на автора „Пътят“ и „Планината“ и изложба на негови картини и графики.

„Планината“ е историята на Петър Георгиев Рей за най- съкровените му човешки преживявания. Това е история за перфектната буря. Буря, която може да пречупи крилете на мечтите от падащи ледени висулки, висящи по прекършените клони на вековните дървета. Но това е неговият шанс за едно съдбовно решение – да даде нов живот на умрелите дървета, да вдъхне нов устрем на мечтите си …

„Пътят“ е философията на човека избрал да върви срещу тълпата. Споделяйки своя духовен възглед за грешките, капаните и възможностите по пътя авторът разкрива пред нас смисъла на живота – пробуждане на човешката душа за реализирането на своя духовен и творчески потенциал.

Събитието ще се проведе на 8 октомври от 18,00ч. в сградата на Двореца на културата, със съдействието на Община Перник, Ресторант „Казабланка“, Книжарница „Аргус“, СНЦ „Направено с любов21“ и Кирил Богданов.

––––––––––––

Петър Георгиев-Рей е роден през 1963 г. в село Боснек, Пернишко. Завършва актьорско майсторство във ВИТИЗ „Кръстьо Сарафов“ през 1987 г. и играе два сезона на сцената на Врачанския театър. Емигрира в Канада със съпругата си и от 31 години живеят в Монреал. Автор е на сборник със стихове и на издадените в България романи „Мислителят или насаме с един живял“ и „Завоеватели“. През 1995 г. е номиниран за поет на годината от International Society of Рoets в САЩ.