Мащабна спецоперация срещу купуването на гласове в Перник

Мащабна спецоперация срещу купуването на гласове в Перник

В събота на територията на ОДМВР – Перник бе проведена мащабна специализирана полицейска операция по противодействие на престъпността и действия, свързани с политическите права на гражданите, опазване на обществения ред и недопускане на пътен травматизъм. В акцията участваха служители на секторите криминална, икономическа, териториална и охранителна полиция, както и експерти  от  НАП, БАБХ, РЗИ и Агенция „Митници“.

До обяд бяха образувани две досъдебни производства. В търговски обект в Перник беше установена незаконна лихварска дейност. Оттам бяха иззети списъци, парични средства и дебитна карта. Провеждат се процесуално- следствени действия и на други адреси, свързани с този обект.

В друг търговски обект в града  е намерена тетрадка със списъци. Изяснява се дали на длъжниците е предлагано условието за опрощаване на дългове срещу гласуване за  определена партия на предстоящите избори.

До обяд в събота бяха проверени над 130 МПС,  237 водачи и пътници, извършени бяха инспекции на 35 питейни и увеселителни заведения.

Съставени са 7 акта и 14 фиша по Закона за движение по пътищата, 4 акта по Закона за българските документи за самоличност. Проверени са и петима души от криминалния контингент.

В складово помещение на търговски обект бяха открити и около 800 литра дизелово гориво, което вече е иззето и е образувано досъдебно производство. Претърсват се и други прилежащи сгради, където е възможно да бъде открито още гориво, съобщи говорителят на Областната дирекция на полициятга Венцислав Алексов.

Окончателните резултати от проведената специализирана полицейска операция вероятно ще бъдат огласени в понеделник.