Идва циганското лято с температури до 30 градуса!

Идва циганското лято с температури до 30 градуса!

На 22 септември и в петък, 23 септември у нас ще има променлива, често значителна облачност. На места ще има валежи от дъжд, които ще са предимно слаби. В планините над 1800 метра ще превалява сняг. Това се съобщава в седмичната прогноза на времето, от 22 до 27 септември, на Националния институт по метеорология и хидрология.

Това съобщи БТА, позовавайки се на седмичната прогноза, подготвена от дежурния синоптик в НИМХ Анастасия Стойчева.

Вятърът ще е слаб до умерен от северозапад, а в котловините в нощните часове ще стихва. Хладно ще е времето за втората половина от септември, с минимални температури в четвъртък – между 4 и 9 градуса, а в петък – с 1-2 градуса по-ниски. Ще има опасност и от слани.

По-високи, до 10-12 градуса, ще са температурите по Черноморието. Максималните температури там ще са предимно между 15 и 20 градуса.

През почивните дни и в началото на новата седмица ще бъде предимно слънчево, в събота, 24 септември, главно над източната половина от страната, времето ще е с временни увеличения на облачността, но без валежи.

От неделя, 25 септември, ще е с разкъсана висока облачност. Вятърът ще е с южна компонента и с него времето ще започне да се затопля.

В понеделник, 26 септември, и във вторник, 27 септември, максималните температури в много райони на страната ще са между 25 и 30 градуса. По-късно през деня във вторник от северозапад облачността ще се увеличава и вплътнява.