В Перник първи гледаха филма  „Нямаш място в нашия град“

В Перник първи гледаха филма  „Нямаш място в нашия град“

Изключително емоционално премина предпремиерата на филма  „Нямаш място в нашия град“ на режисьора Николай Стефанов, разказващ за живота на футболните агитки на  „Миньор“. Специалната прожекция бе в понеделник в Двореца на културата за футболните фенове, които са героите в документалната лента. Преди това публиката се срещна с екипа на филма и представителите на НBO Max.

“ Най- важната публика за мен сте вие и се надявам филмът да ви хареса. Затова и първата прожекция е пред вас“- каза режисьорът Николай Стефанов, който е родом от Перник. Той благодари на феновете за доверието и разказа през колко трудни моменти е преминал заедно с тях при снимките за филма.

В срещата участва и продуцентът Ралица Големанова, която разказа за представянето на лентата в  едни от най-добрите международни фестивали из цяла Европа и реакцията на зрителите. Как и защо НBO Max и са решили да подкрепят проекта на режисьора Николай Стефанов и продуцента Ралица Големанова разказа пред публиката  Ханка Кастелицова, изпълнителен продуцент от страна на HBO Мах. 

Филмът ще има своята стрийминг премиера на 6 октомври в над 20 територии в Европа.

Официалната му прожекция бе  на започналия във вторник  в столицата фестивал на документалното кино  „София ДокуМентал“.

Втората прожекция в рамките на фестивала е на 26 септември в кино „Люмиер Лидл“, отново от 20:00 часа, като тя ще бъде последвана от среща-разговор със създателите на филма.

„Нямаш място в нашия град“ ще има и национално киноразпространение, като премиерната дата в киносалоните е 23 септември. Появата на български документален филм на голям екран е по-скоро рядкост и заявка за потенциала на филма да привлече широка аудитория.

Отбор, безредици, доверие, семейство… са думите, които изпъкват  и те задават посоката, но далеч не всичко от този 81-минутен разказ, чието действие се развива в родния град на режисьора – Перник.  Освен вълнуваща история, филмът-наблюдение дава и стимул за размисъл над множество социални и исторически теми, без да дава бързи отговори – оставяйки зрителите сами да достигнат до своите заключения.