Отново брутална агресия над медицинска сестра в Спешното на МБАЛ“Р. Ангелова“!

Отново брутална агресия над медицинска сестра в Спешното на МБАЛ“Р. Ангелова“!

Медицинска сестра е нападната в Спешното на МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник, докато се опитвала да зашие раната на пациент. Нападателят е задържан за 24 часа. Това информираха от БТВ.

В късния следобед днес, санитарката Милена Томова дочула писъците на своята колежка, медицинската сестра, която била с пациент в Хирургичния кабинет на Спешното в пернишката болница. Пред камерата на БТВ санитарката разказа, че при огледа, извършен от полицаите, на пода в кабинета е бил намерен кичур коса от медицинската сестра. Потърпевшата веднага е била прегледана и настанена в Неврологично отделение на болницата, където ще остане под наблюдение в следващите дни.

По думите на д-р Даниела Стойчева, невролог, при прегледа на малтретираната медицинска сестра се оказало, че тя е контактна, но е с комоцио и е хоспитализирана.

По информация от пресцентъра на МВР, нападателят е мъж на 30 г от кв. „Рудничар“ , в Перник. Според очевидци, той е бил във видимо нетрезво състояние.

От персонала на Спешното в болницата споделиха, че агресията срещу медици е нещо обичайно, което личи от дупките в стената.