Д-р Адриан Симеонов е назначен за шеф на Медицинския център към МБАЛ “Рахила Ангелова“ в Перник

Д-р Адриан Симеонов е назначен за шеф на Медицинския център към МБАЛ “Рахила Ангелова“ в Перник

Д-р Адриан Симеонов е назначен за управител на Медицинския център към МБАЛ“Р. Ангелова“, с решение на борда на директорите на болницата. Той вече е вписан в съда като управител на , в което имат кабинети лекари с различни специалности. Много от тях имат договори с РЗОК-Перник. „След като се запозная с дейността и финансовото състояние на центъра, ще мисля варианти за неговото развитие по-нататък. Но той е много важен за мен, защото е важна част от реформата, която обмислям. Целта е да се привлекат в него определени специалисти, които ще помогнат и на Детско отделение“, поясни д-р Адриан Симеонов.

От 23 септември д-р Симеонов ще започне работа в Детско отделение на пернишката болница. Той вече се е срещнал с борда на директорите на болницата и е разговарял по проблемите на Детско отделение. Той заварва в отделението лекарка на 75 години и млада специализантка, която е на непостоянно място. На въпроса- има ли идеи не само за стабилизирането, но и за развитието на Детско отделение, д-р Симеонов заяви: “Разбира се, имам вече някои идеи и вярвам, че ще успея да ги реализирам със съдействието на ръководството на болницата“.

Д-р Адриан Симеонов е асистент-преподавател в Детска клиника на Александровска болница. Той има специалност „Детски болести“ и магистратура по „Здравен мениджмънт“.