112 първолаци прекрачиха за първи път на 15-ти септември прага на Десето училище в Перник

112 първолаци прекрачиха за първи път на 15-ти септември прага на Десето училище в Перник

С много ученици, родители и ученици беше изпълнен дворът на Десето училище в Перник на първия учебен ден. Дали заради прекрасното време или заради празника, всички бяха усмихнати и весели.

Безспорно, най-емоционален бе този ден за 112-те първокласници, които за първи път прекрачиха прага на родното училище. Те бяха развълнувани, но и малко притеснени от факта, че вече са ученици.

Развълнувана бе и директорката на училището Десислава Стефанова. „На днешния ден най-развълнувани са първокласниците, които тази година са разпределени в пет паралелки. Гарантирам ви, малки първокласници, че вашите учители обичат децата и мислят както за вашите първи стъпки в познанието, така и за вашето бъдеще. Бъдете уверени, че заедно ще преодолеете всяка трудност. Знайте, че няма усилия и труд, които да не останат възнаградени“, заяви Стефанова. Тя пожела на педагозите неуморно да пазят най-голямото богатство на училището- учениците. Призванието на учителя е да съхрани ентусиазма, вечния стремеж съм знанието и да го допълни с мъдрост и опит. “Нека любовта на учениците бъде нашето най-ценно признание“, пожела Десислава Стефанова.

Поздравление към ученици, педагози и родители отправи и кметът на община Перник Станислав Владимиров. Той пожела на всички ученици и най-вече на първолаците, слънце да озарява пътя, по който изграждат знания, които ще им отворят вратите за сбъдването на мечтите им. “На всички ви желая много здраве, много упоритост. Нека училището ви носи много положителни емоции, благодарение на прекрасния педагогически  колектив, който работи във вашето училище, което се очертава като най-голямото училище на територията на кметство „Изток“. Обещах както на директорката, така и сега тук, пред вас, догодина да имате възможност да ползвате функционално плувния басейн. Ще положа максимум усилия, така че догодина, когато всеки родител ме попита дали съм изпълнил поетия ангажимент, да отговоря с достойнство, че съм се справил“, заяви Станислав Владимиров.

Гост на тържеството за първия учебен ден бе и началникът на Регионалното управление по образованието Ваня Коконова и други.

След като прозвуча първия учебен звънец, разбира се, първи влязоха в училището първокласниците.