Със 100%-ово изпълнение на план-приема посреща новата учебна година ТПГ “Мария Кюри“ в Перник

Със 100%-ово изпълнение на план-приема посреща новата учебна година ТПГ “Мария Кюри“ в Перник

С много настроение и радост премина първият учебен ден в ТПГ “Мария Кюри“ в Перник. Според директора на гимназията инж. Цветелина Миланова, новата учебна 2022/2023 г гимназията посреща със 100% изпълнен план прием.

След като прозвучаха тържествените звуци на родния химн, поздравление към ученици, учители и родители отправиха директорът на гимназията  инж. Цветелина Миланова. Тя поздрави учениците, които за първи път прекрачват прага на гимназията. „Всяко ново начало поставя въпросите- лесно или трудно ще бъде. Обикновено светът, в който живеем лесния път е само надолу, а трудния- нагоре. Ние ще вървим заедно по трудния път нагоре, за да постигаме нови и по-добри успехи и за да може вие да реализирате мечтите си“, заяви Миланова.

Областният управител Людмил Веселинов честити новата учебна година на всички ученици в ТПГ“М. Кюри“ и им пожела здраве, успех и присъствено обучение през цялата нова учебна година.

Поздравителни адреси гимназията получи от министъра на образованието, кмета на Община Перник, кметът на кметство „Изток“, директора на РУ на инспектората по образованието в Перник, от ректора на Техническия университет в София.

Гости на тържеството по повод първия учебен ден бяха представители на Еврохолд и „Топлофикация Перник“, които са партньори на ТПГ“М. Кюри“ в дуалното обучение на учениците.

„В паралелката „Технология на фармацефтичните и парфюмерийно-козметичните продукти“ има 26 ученици. В паралелката „Машини за гореща обработка на металите“ -20 ученици. През лятото успяхме да направим козметични ремонти, както и частичен ремонт на покрива на сградата. Това, с което мога да се похваля е изключително младия педагогически екип. Това са все подготвени и амбициозни млади преподаватели. Това, с което искам да се похваля, че наши ученици, които завършиха образованието си в гимназията, вече работят в „Топлофикация Перник“ и „Еврохолд“, което е гордост за нас“ заяви Цветелина Миланова.