Кметът на Перник: Да си учител е свещенослужение!

Кметът на Перник: Да си учител е свещенослужение!

Вълнуващо послание до педагози, ученици и родители изпрати днес кметът на община Перник Станислав Владимиров. В него той каза:

„Уважаеми учители и родители,

скъпи ученици,

Отново е 15 септември, неповторимият по своята тържественост ден, който стопля с безброй усмивки на предела между лятото и есента. С 15 септември започва новият кръговрат на знанието, измерено в една  учебна година.  На 15 септември вълнението и цветята изпълват всеки училищен двор,  всяко българско сърце.  Днес е големият ден на българския учител, който носи призванието да  посвети живота си на най-красивото нещо на света – децата. Няма българин,  който поне веднъж в живота си да не се е развълнувал от училищния звънец.  Няма българин, който поне веднъж да не е изпитал преклонение пред  училищната сграда. Няма българин, който да не е свалил шапка пред  прошарените коси на мъдрия учител. Да си учител е свещенослужение. Само учителят има върховната привилегия като родител да се докосне до детето и да освети душата му със светлината на науката.

Скъпи ученици!

Очакват ви много труд и нови предизвикателства. Бъдете смели и целеустремени.

Уважаеми учители!

Съхранете ентусиазма и вечния стремеж към знанието, допълнете го с  мъдрост и опит. Желая ви здраве, духовни сили и упоритост, за да  преведете младите поколения през изпитанията на 21 век.

Драги родители!

Вдъхвайте увереност на своите деца, убеждавайте ги, че само с труд и  упоритост ще отворят широко вратите на мечтаното бъдеще.

Нека светлината озарява пътя, по който върви родното училище! Пожелавам ви съзидателна и мъдра учебна година!

На добър час!“