С тържествен водосвет отбелязаха професионалния си празник пернишките пожарникари

С тържествен водосвет отбелязаха професионалния си празник пернишките пожарникари

С тържествен водосвет и поднасяне на венец пред паметната плоча на Никола Миков в двора на пернишката пожарна, пернишките огнеборци отбелязаха професионалния си празник.

Водосвет за здраве отслужиха отците от храм „Свети Иван Рилски“ в Перник- Борис и Людмил. Те пожелаха здраве и дълголетие на пожарникарите, които често рискуват живота си, за да спасяват хора.

Директорът на РД ПБЗН комисар Борис Борисов поздрави колегите си по повод професионалния им празник и им благодари за всеотдайната работа. Той подчерта, че пожарникарите от града не само ежедневно се отзовават на много сигнали за пожари, но и се включват в различни спасителни мисии.

„Всяко повикване е важно, всяко отзоваване на сигнал се приема с нужната отговорност. Нито едно повикване не се подценява. Колегите са професионалисти и аз се гордея, че работя с тях. Желая им да са здрави и да продължат с всеотдайност да изпълняват ангажиментите си“, пожела комисар Борисов.

На тържественото честване на професионалния празник на огнеборците стана ясно, че в Регионалната структура в Перник в момента работят 170 човека, но има 15 свободни места. Въпреки това, огнеборците се справят много успешно с възникналите тежки ситуации и реагират много бързо на повикване.

На тържеството бяха прочетени и заповеди за награждаване на заслужили служители на структурата в региона.