Община Трън ще кандидатства с проект за изграждане на обучителни центрове

Община Трън ще кандидатства с проект за изграждане на обучителни центрове

Усилено върви основният ремонт на покрива на сградата на бившия Строителен техникум в Трън. Дейностите се извършват от пернишката фирма“Вива-92” ООД, която спечели конкурса, обявен от Община Трън.

Причината за ремонта на сградата е намерението на Община Трън да реализира проект за изграждане на обучителни центрове в нея. „Намерението ни е чрез този проект да осигурим средства за извършването на цялостния ремонт на сградата, което е заложено в самия проект. Затова инвестираме в ремонта  сега  малко над 280 000 лева с ДДС. Това ща придаде нов смисъл и съдържание на сградата на бившия техникум, в която навремето се обучаваха много ученици както от общината, така и от региона. За сега ремонтните дейности вървят по график. Надявам се фирмата да спази пусковия срок, така че в началото на идната година да кандидатстваме за финансиране по този проект“, поясни кметът на община Трън Цветислава Цветкова.

Тя увери, че са започнали дейностите по всички обекти, заложени в поименния списък за капиталовите разходи на Общината за тази година. „Имаме подписани договори за всички обекти и по тях се работи усилено. Смятам, че ще се справим до началото на зимата“, увери Цветкова.