МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник изпитва недостиг на средства и започва отново да трупа дългове, след като ги изчисти напълно

МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник изпитва недостиг на средства и започва отново да трупа дългове, след като ги изчисти напълно

7 пациенти с коронавирус се лекуват в момента в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник. Лечението им преминава без сериозни проблеми. Добрата новина е, че няма деца с ковид в Детско отделение. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„Добрата новина е, че ковид болните при нас са малко, но, за жалост, заетите легла в болницата продължават да са все още твърде малко. За първи път се наложи да осигурим необходимите средства за заплати, без да сме разплатили напълно задълженията ни към доставчиците. Доста време не допускахме това да се случи, но не можем да оставим хората без заплати. Притеснението ми идва, че, ако продължават с тези темпове да растат цените, а Министерството на здравеопазването не ни окаже някаква финансова подкрепа, пернишката болница отново ще започне да трупа дългове, както преди години. Ние бяхме сред много малкото болници без дългове. Аз също можех да предложа повишаване на заплатите на нашите медици, за сметка на увеличаване на задлъжнялостта, но не можех да го допусна. Но дойде време, в което трябва да се вземе трудното решение- да се дадат ли заплати на хората или да се платят дълговете на болницата“, заяви д-р Митов.

На въпроса- финализиран ли е търгът за избор на фирма-изпълнител на ремонта на Нервно отделение, д-р Митов поясни, че заради технически проблем, малко ще бъде удължен срокът. Той увери, че здравното министерство е осигурило необходимите средства.