„Топлофикация Перник“ предлага атрактивна възможност за 8% по- евтино парно
hand adjusting the temperature of heating radiator

„Топлофикация Перник“ предлага атрактивна възможност за 8% по- евтино парно

„Топлофикация Перник“ предлага тази година атрактивна оферта на своите клиенти- възможност за намаляване и прогнозируемост на сметките за отопление през зимния сезон. За сключилите договор „Равни месечни вноски“ има нова възможност при предплащане на 6 месечни вноски да ползват 8% отстъпка. През изминалия сезон тази отстъпка се предлагаше при авансово плащане на всичките 11 вноски. Тези, които желаят да направят това и през новия отоплителен сезон, ще ползват вече 10%  отстъпка от дължимата  сума. „Топлофикация Перник“ стартира кампанията си с посланието: „Замразете сметките, не дома си“ , а офертата наистина предоставя различни опции за планиране на семейния бюджет. Най важното предимство, при сключването на този договор е, че отстъпките, които предлага, заедно с намалената ставка на ДДС, до голяма степен компенсират увеличението на топлоенергията.

„Този сезон дървата за огрев са два до три пъти по-скъпи и са дефицитна стока, природният газ дори не знаем какви висоти ще стигне. Парното, освен най-комфортно, остава и най- евтината алтернатива за зимно отопление на домакинствата. Постарахме се да предложим максимални отстъпки, които да компенсират увеличението в някаква степен. Предплащането на вноски е антиинфлационна мярка. Обръщам внимание на хората, които могат да си го позволят. Ако държите парите си в банка, няма да получите доходност, която да е по- висока от отстъпката, която бихте взели за авансово плащане. Нещо повече – за първи път даваме възможност за предплащане на 6 вноски с 8% отстъпка“, поясни Йордан Йорданов, ръководител на отдел „Маркетинг и продажби на топлинна енергия“ в „Топлофикация Перник“.

 В потвърждение на думите му идва и анализът на експертите от Асоциацията на топлофикационните дружества. Според него най-евтино излиза отоплението на парно, а най-скъпо – на природен газ. Разликата между двата източника е близо 4 пъти в полза на парното, а близо 40% остава и по-евтино от отопление на ток, при това ако уредите са високоефективни.

 Кампанията на „Топлофикация Перник“ започва от 1 септември и ще продължи традиционно до средата на месец октомври. Повече информация и индивидуално изчисляване на вноските всеки клиент може да получи на касите на дружеството.