95 водачи на товарни автомобили са проверени в рамките на проведена специализирана полицейска операция в Перник

95 водачи на товарни автомобили са проверени в рамките на проведена специализирана полицейска операция в Перник

95 водачи и 100 лица са проверени по време на проведената тридневна операция за контрол на товарните автомобили. В дните 31 август, 01 и 02 септември инспекцията е осъществявана за по няколко часа на автомагистрала „Струма“. В нея са участвали   съвместни екипи на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР – Перник, Областен отдел „Автомобилна администрация“ и Национално ТОЛ управление, проведена по метода на „широкообхватен контрол“. Акцент е поставен върху спазване изискванията за маси и размери, техническа изправност на превозните средства, спазване изискванията за време за управление и за почивка от водачите на МПС, като и употребата на алкохол и наркотични вещества. Част от действията на контролните органи са осъществени под надзора на директора на ОДМВР – Перник старши комисар Павел Млеканов, зам.-директора- комисар Йордан Николов и комисар Йордан Дундаков – началник отдел „Охранителна полиция“.

Констатирани са 24 нарушения, за които са съставени 4 акта за установяване на административни нарушения за претоварване и 4 акта за тахогравски нарушения. Издадени са 14 фиша за техническа неизправност и нередовни документи и един за не използване на обезопасителен колан от пътник. Връчени са 29 фиша за извършени вече нарушения.

27 годишен мъж от монтанското с. Габровица е управлявал лек автомобил „Мерцедес“ след употреба на кокаин. На тел. 112 бил подаден сигнал за движещ се агресивно по автомагистрала „Струма“ лек автомобил. Проверяващите екипи реагирали незабавно и спрели колата. Мъжът е задържан за до 24 ч. с полицейска мярка и е започнато бързо производство.

Проверките по пътищата на областта продължават.