Александър Симов: Имаме една обща цел- в България българите да живеят по-добре, перничани да живеят по-добре!

Александър Симов: Имаме една обща цел- в България българите да живеят по-добре, перничани да живеят по-добре!

„Като председател на Областния съвет на БСП в Перник съм много доволен, че водач на нашата листа за предстоящите на 2 октомври парламентарни избори е Александър Симов.  Сигурен съм, че присъстващите журналисти си спомнят какво е неговото отношение към Перник и региона. Листата ни за народни представители е преобладаващо младежка.  Смятам, че това е авторитетна листа, която ще донесе много гласове на коалицията „БСП за България“ на предстоящите избори“, така председателят на Областния съвет на БСП-Перник Валентин Петков, представи  листата на „БСП за България“ за предстоящите парламентарни избори.

„Само за две години това е четвъртата кампания, в която влизаме и знам, че на всички ни е омръзнало вече от избори. Затова ми се иска да ви припомня, че ВСП беше политическата сила, която до последно, в рамките на предишния парламент, се стараеше страната да има правителство, защото осъзнавахме, че предстоящата зима ще бъде тежка за българския народ. Само че всички бяхме свидетели на това, което се случи в държавата“, заяви водачът на листата за региона Александър Симов. Той се постара да набележи някои от основните проблеми, които стоят пред страната в момента.  Според Симов, най-важното в момента е  какво да направим, така че българските граждани да не усетят болезнено икономическата криза, а всеки гражданин на нашата страна да се почувства защитен  в окото на бурята. Това е големия проблем за страната. Повечето от хората, с които съм говорил, не се интересуват откъде ще дойде газа, не се интересуват как държавата ще осигури отоплението, а искат да са сигурни, че ще имат топлина през зимата и че цените в магазините ще спрат да скачат всеки ден.  Не е нормално всяка седмица едни и същи стоки да поскъпват и никой да не взима мерки. В тази връзка искам да подчертая, че факторът БСП в предишното управление на държавата е това, което направи социалния пакет възможен. Аз съм много притеснен от опасността този социален пакет в следващия бюджет да бъде унищожен.  Това е амбицията, с която ние влизаме в тези избори. Ние сме категорични, че тази социална програма трябва да продължи“, заяви Александър Симов постави основните акценти, които ще водят социалистите в следващия месец, в търсене на по-голяма подкрепа и записване на един по-добър резултат от този, който имаше на миналите избори.

Александър Симов

Александър Симов беше категоричен, че е необходима до края на тази година да има още една актуализация на пенсиите Да има компенсация на фирмите и битовите потребители на природен газ. “Ние предлагаме замразяване на цената на газа. Това, което се опитват да ни внушат от служебното правителство, че в държавата няма пари, е абсолютно невярно. Нещо повече, в бюджета има излишък и той трябва да бъде използван по предназначение. Намаляване цените на лекарствата, безплатни учебници за учениците по време на средното образование. Това са в общи линии, според нас, са основни цели, които ще се стремим на всяка цена да реализираме в следващия парламент. Ние заставаме зад тях  с целия си авторитет и отговорност. Искам само да припомня, че в предишното управление успя да реализира всичко онова, за което  говорихме и поехме ангажимент в предишната предизборна кампания. Да, на предходните избори не получихме добър резултат, нещо повече, той беше лош. Но това, което поехме ангажимент, с цената на много политически спорове, успяхме да го реализирахме и много хора виждат резултатите. Ние искаме хората да повярват, че факторът БСП в управлението на държавата трябва да стане по-мощен, по-самостоятелен. Така отговарям на обвиненията трябваше ли БСП да участва в управлението на страната. Смисълът от съществуването на една политическа партия е да реализира своите идеи и да се бори за избирател Партия, която абдикира от такава отговорност, не е партия, а просто кръжок, сбор от самодейци“, категоричен е Александър Симов. Той подчерта, че БСП е против добива на шистов газ в Добруджа. „БСП няма да позволи житницата на България да се превърне в поле за експерименти“. Според него, БСП е твърдо за възстановяването на нормалните отношения с Русия.

Водачът на листата на „БСП за България“ за 14 МИР е категоричен, че партията си е взела поуки от предишните избори. “Никой не печели от вътрешните конфликти и драми в партията. Не може непрекъснато да занимаваме обществото с нашите собствени мелодраматични отношения в партията. Те не интересуват хората.  Тези, които са с леви разбирания държат да чуят какво предлагаме и ще направим за  справяне с кризата, кои са политическите ни позиции, от които няма да се откажем и ще отстояваме. Нямаме врагове в тази кампания. Нашата цел е да се срещаме с повече хора, да им споделим какво предлагаме за справяне с кризата и да чуем как те оценяват нашата работа в предишното правителство и какво предлагат за подобряване на живота на всички“,

Според Александър Симов, крамолите в БСП едва ли скоро ще стихнат. “Така БСП плати цената затова, че е единствената партия, която никога не се гушна под мускула на Бойко Борисов и никога не влезе в колаборация с ГЕРБ. Нито една друга партия не може да го каже, от тези, които по-дълго съществуват в политическия живот на страната. Ние платихме с тези скандали нашата собствена независимост. Аз смятам, че сега, това, което трябва да се случи на тези избори е БСП да покаже едно- крайно време е да вървим в обратна посока. Стигаме до една ситуация, която преди време беше определена много правилно, че вече сме в ситуация, в която край БСП има повече социалисти, отколкото в БСП. Нашата голяма задача, която не знам дали ще можем да решим на тези избори, но трябва да започнем нашия път е как отново  да върнем тези социалисти край БСП и да повярват, че партията е изразител на техните интереси. Аз смятам, че една част от нашата оферта към тях е в това, което предложихме като социална програма. БСП доказа, че на нея може да се разчита да реализира своя политика в управлението, дори когато  това управление се състои от 4 партии, които никой никога не си е мислил, че могат да бъдат събрани. Това е нашия начин да върнем доверието в партията и в тази посока трябва да вървим. Първата стъпка на тези избори е да прекратим конфликтите помежду си. Аз смятам в Перник точно така да постъпим. Нямаме конфликти, имаме само обща цел, защото всички сме социалисти. Общата ни цел е в България българите да живеят по-добре, перничани да живеят по-добре, заяви категорично Александър Симов.

Ето и кои хора влизат в листата на БСП за парламентарните избори на 2 октомври:

Александър СИМОВ – Роден през 1977 година, завършил журналистика и масови комуникации. Работил в няколко вестника, последно във вестник „Дума“ като шеф на отдел „Вътрешна информация“. Депутат в 44, 45, 46 и 47 НС. Владее руски и английски език.

Румен ЕВЛОГИЕВ – завършил Техникум по механотехника в Перник. Бакалавър от Колеж по телекомуникации и пощи. Заместник-председател на ОбС на БСП Перник. Ръководител на Център по патронажна грижа в община Перник, семеен с две деца

Анна СЛАВКОВА – Родена 1977 година. Завършила техникум по облекло и хранене . Работила във фирма „Стомана“ Регистрирана и упражнява дейност като земеделски производител. Има сертификат от МЗХ по растителна защита. Семейна с две деца.

Антония ГИГОВА – Завършила СУ „Климент Охридски“, работи в община Ковачевци като директор дирекция. Ръководител на социален проект, насочен към предоставяне на услуги на хора в неравностойно положение. Доброволец в доброволно формирование в Ковачевци. Координатор по проект „Младежта в действие“.

Иинж. Любен ВИДЕНОВ – Завършил Технически университет София, първенец на випуска. Работил в КТМ Червена могила и ЗГГМ Перник. След 1992 година работи в областта на здравеопазването. Посланието му е „Да вземем бъдещето си в своите ръце“

Аделина Адрианова – родена през 1968 година. Завършила Славянски университет София. Работи в общинско предприятие „Обредни дейност“. Нейното послание към избирателите е „С вяра и вдъхновение за по-добро и светло бъдеще“!

Гергана ГЕОРГИЕВА – родена през 1998 година. Завършила ЮЗУ Неофит Рилски, специалност „Предучилищна педагогика и чужди езици“ – бакалавър. Работи в банка ДСК като кредитен консултант.