С десетачка поскъпнаха картите за автобусите в Перник

С десетачка поскъпнаха картите за автобусите в Перник

Поскъпнаха картите за градския и междуградски транспорт в пернишко. Увеличението е с десет лева. Неприятната новина бе съобщена пред БТА от Магдалена Милтенова – председател на Конфедерацията на автобусните превозвачи. Пенсионерите ще пътуват в градската мрежа срещу 46 лв. месечно, за работещите картата струва вече 55 лв.

„Картите все още са под себестойността си при цена на билета 1,50 лв. Това е максималната отстъпка, която можем да дадем при високите цени на горивата и всички останали консумативи“, уверява Милтенова.

Наскоро кметът Станислав Владимиров обяви, че се очаква до края на септември Перник да обнови градския си транспорт. Ще бъдат пуснати в действие 13 автобуса стандарт Евро 6 с компресиращ газ, изградена е и газозарядна станция. С новите превозни средства ще оперира общинско предприятие „Градски транспорт – Перник“, автобусите ще обслужват най-големите пернишки квартали „Изток“, „Мошино“, „Тева“ и „Църква“. Ще бъде въведена модерна система за таксуване.

Сега градската мрежа се обслужва изцяло от частни превозвачи.

Перничани пък очакват с нетърпение пускането в експлоатация на новите возила, тъй като в момента по градските, а и по извънградските транспортни линии се движат автобуси, които отдавна би трябвало да бъдат „пенсионирани“-