Маргарита Михнева бори бръчки със зехтин

Маргарита Михнева бори бръчки със зехтин

Юбилярката Маргарита Михнева, която преди месеци закръгли 70 години, продължава да се грижи все така старателно за външността си и успява да устои на времето. Журналистката от години изпълнява прост, но пък ефективен ритуал, на който дължи изпънатата си кожа. Михнева споделя, че тайната на младостта се крие в зехтина. Още преди години започнала да маже кожата си с маслиновото масло и не спирала да практикува домашната терапия и до днес.

Зехтинът е познат и полезен продукт, който се използва в продължение на векове, а в наши дни популярността му расте и той присъства широко в лечебната и козметичната индустрия. Зехтинът е много богат на витамини, минерали и естествени мастни киселини. Той е активна съставка в антиейджинг продуктите, като предотвратява стареенето на кожата, появата на бръчки и фини линии. В същото време подхранва, подмладява и предпазва кожата. Изобилстващото от витамини А и Е маслиново масло помага на кожата да се хидратира, да съхрани младостта си и да бъде еластична и мека. Също така провокира клетките да се регенерират и кожата да се възстанови.

До голяма степен Михнева смята, че навиците ѝ да си прави маски със зехтин на кожата, с които стои по няколко часа, докато върши работа у дома, са ѝ помогнали годините да не си личат по лицето ѝ. Генът обаче също си казал думата. „Имам добро наследство. Моята баба беше голяма красавица. Наследила съм нейната снага и кожа. Даже съм по-сбръчкана в лице от нея. Иначе никога не съм спортувала в живота си, нито съм ходила на някакви процедури, масажи…Сега само че имам някакви шипове във врата и ми е нарушено оросяването, трябва да ходя на физиотерапия. Иначе каквото е на мен, е наследство“, категорична е журналистката.

По-скоро голямата ѝ слабост не са разкрасителните процедури, а модните находки. Тя е известна със своя елегантен стил и афинитета си към скъпите придобивки. „Много от нещата по мен съм си купувала в чужбина. И сега предпочитам да си купувам обувки от Италия. В Германия бях една от най-скъпо облечените журналистки. Исках да не ме мислят за бедна. Там не избиват комплекси с външност като нас. В Швейцария почувствах, че ме заглеждат неодобрително, когато ходех в скъпо визонено палто“, разказва Михнева.

„Мен не ме е страх от старостта. Всяка възраст си има своите характеристики. Страхувам се само да не се разболея като мама. Активни жени като мен са изложени на страхотни рискове. И толкова съм гледала болни родители, че не бих искала и един ден да тежа на дъщеря си. Искам да напусна този свят с човешко лице“, допълва легендата на БНТ./ news2