Искат по-високи цени на таксиметровите услуги в Перник

Искат по-високи цени на таксиметровите услуги в Перник

Цените на таксиметровите услуги в Перник вероятно ще поскъпнат ,тъй като от местната асоциация на таксиметровите шофьори и регистрираните търговци са внесли искане при кмета Станислав Владимиров и председателя на Общинския съвет Димитър Колев, с което настояват цените, приети с решение на Общинския съвет през 2016 година да бъдат актуализирани.

Искането е мотивирано с повишените цени на горивата и увеличените разходи по поддръжката на автомобилите.

За да останат такситата на пазара, тарифите трябва да бъдат увеличени, противното би означавало много от таксиметровите шофьори да спрат да работят, твърдят от асоциацията.

И предлагат минималната дневна тарифа за превоз на пътници да скочи от 0,40 лв. на 1,20 лв. за километър пробег, а максималната – от 1,00 на 2,40 лв.

Предлаганото увеличение на минималната нощна тарифа е от 0,60 лв. на 1,40 лв. на километър пробег, а на максималната – от 1,20 лв. на 2,80 лв.

В момента броят на таксиметровите автомобили, които работят на територията на община Перник е 150. От бранша искат той да бъде увеличен на 180. Искането ще бъде разгледано на предстоящата на 31 август сесия в Перник