Перничани събраха половината от сумата за лечение на млада майка

Перничани събраха половината от сумата за лечение на млада майка

Перничани отново доказаха, че са хора с добри сърца, на които съпричастността към човежката болка не им е чужда и са готови да помогнат. Доказателство за това е фактът, че само за 20 дни бе събрана повече от половината средства, нужни за лечението на младата майка Катрин Енчева.  Нужни са по-малко от 30 000 лева още, за да може тя да замине и да спаси живота си. Остават по-малко от два месеца това да се случи.

Кампанията „Бъдеще за Катрин“ за по-малко от три седмици успя да събере 79 929, 02 лв. в дарителската сметка и 1959 лв. в платформата на DMS. Лечението на Катрин възлиза на 55 000 евро.

Близките на Катрин вярват, че перничани няма да спрат да помагат, за да бъде излекувана младата майка. А от кампанията изказват огромната си благодарност към хората, откликнали на молбата за помощ.

Припомняме, че Катрин е на 27 години и е майка на 6.годишно момченце. От 2014 година, когато й поставят диагноза „множествена склероза“, състоянието й постепенно се влошава. Надежда, да пребори коварната болест, й дават лекарите от Катедрата по хематология и клетъчна терапия при Националния хирургичен център „Пирогов“ в Москва, с дългогодишен опит в лечението на МС болни, чрез автоложна трансплантация на хемопоетични стволови клетки (АНSСT). Това е вид лечение, което засега не се поема от НЗОК в България, при което имунната система буквално се унищожава чрез химиотерапия, след което се възстановява чрез вливане на собствени стволови клетки. От болницата дават голям процент успеваемост на метода за стопиране на автоимунния процес. Статистиката сочи, че при 90-95 % от подложилите се през последните 10 години на това лечение, прогреса на заболяването е спрян. На този етап това е най-ефективния метод за постигане на дългосрочна ремисия и овладяване на автоимунния процес. Силно се надяваме лечението да помогне и на Катрин, но сумата, определена от болницата е 55 000 EUR и не е по възможностите на нея и на нейното семейство. Необходими са и допълнителни средства за организиране на пътуването й до Москва, като цената на самолетните билети варира в широк диапазон, от 1000 до 2500 € в зависимост от условията, предлагани от авиокомпанията. Датата, за постъпване в болницата, е определена за месец октомври 2022 година. Имаме на разположение по-малко от два месеца, за да съберем необходимата сума. Нека заедно да помогнем на Катрин да възстанови здравето си, за да може да продължи да се грижи пълноценно за детенцето си!

Всяка помощ е важна и носи надежда, апелират от „Бъдеще за Катрин“!