Ивайло Шопски създава Национално движение “Бащино огнище“

Ивайло Шопски създава Национално движение “Бащино огнище“

Учредява се Национално придвижване “Бащино огнище “, което ще взе участие интензивно в политическия живот, стана ясно тези дни. Гражданската самодейност е основана на родолюбивия план „ Пътуващо читалище „ Бащино огнище “, който години наред обикаля България и поддържа живи националните обичаи и родовата памет. Именно работата на читалището в цялата страна поражда концепцията за основаване на Национално придвижване, което да взе участие интензивно в политическия живот. Негов водач е патриотът и държавник Ивайло Шопски, роден в радомирското село Дрен.

Гражданската самодейност ще работи за обективна страна и работещи институции. Потенциални негови гласоподаватели са разочарованите от главните политически партии. Движението ще разчита на гласувалите обичайно за Българска социалистическа партия и ГЕРБ, както и на електората, подкрепил обратно във времето патриотичните организации.

Национално придвижване “Бащино огнище “ поддържа българските обичаи и полезности и е срещу т.нар джендър идеология. Настоява за европейска България с дейна външна политика и положителни връзки с всички страни, в това число с Русия.

Представителите на Национално придвижване „ Бащино огнище “ желаят:

1. Справедливост за всички.

2. Силна обществена страна. Достойно и съответно опазване на здравето, пенсии, обучение.

3. Условия за бизнеса и производството.

4. Повишаване на стандарта и цялостно справяне с безработицата и демографската рецесия.

5. Изготвяне на проект за напредък и разцвет на страната.