Делото за мярката за неотклонение на убиеца на Удо Ланге бе отложено заради отсъствието на адвоката на подсъдимия

Делото за мярката за неотклонение на убиеца на Удо Ланге бе отложено заради отсъствието на адвоката на подсъдимия

57-годишният мъж, обвинен за убийството на швейцарския бизнесмен Удо Ланге, се изправи пред съда с искане да бъде освободен от ареста.

Ланге беше намерен мъртъв преди две седмици в гаража на дома му в луксозното селише “Делта Хил” край пернишкото село Кладница. Денонощие след първоначалния оглед на труда разследващите установиха, че се касае за убийство.

Ден по-късно беше задържан и Борислав Панев. От заключението на химикотоксилогична и съдебномедицинска експертизи стана ясно, че причината за смъртта на Ланге е остра интоксикация с хлороформ. Констатирани са фрактури на ребра и нараняване на белия дроб у жертвата.

По данни на разследващите на 11 август Панев издебнал Ланге в гаража му. Първо го зашеметил с електрошок. След това се качил на гърдите му, като му счупил няколко ребра и причинил кръвоизлив на белия му дроб. През това време притискал памук с хлороформ към носа и устата на бизнесмена. Мотивът за престъплението е интимна връзка между Панев и съпругата на убития – Елизабет. Според сина на бизнесмена, Удо Ланге знаел за изневярата и смятал да поиска развод, а така Елизабет е щяла да загуби голяма част от милионите на съпруга си.

Днес софийският апелативен съд отложи заседанието, на което трябваше да разгледа искането за изменение на мярката за неотклонение, наложена на Борислав Панев, обвинен за убийството на швейцарския гражданин Удо Ланге. Още когато бе огласено решението на съда, по силата на което той той получи най-тежката мярка за неотклоненине „задържане под стража“, обвиненият в убийството и защитата му заявиха, че ще обжалват наложената му мярка.

Причината за отлагането на заседанието бе, че адвокатът на обвиняемия отсъстваше.