Бюрото по труда в Перник търси работници по озеленяване, продавач-консултанти,  учители, продавач-консултанти…

Бюрото по труда в Перник търси работници по озеленяване, продавач-консултанти,  учители, продавач-консултанти…

Трета поредна седмица предлаганите от Бюрото по труда в Перник свободни работни места се увеличават. През изминалата седмица те нараснаха значително- със 70  и станаха 464. Добрата новина е, че се увеличиха  чувствително и предлаганите свободни места за безработните с висше образование намаляха,. През изминалата седмица те се увеличиха с 14 и достигнаха 47.   

В момента на трудовата борса в Перник има предложения за работа на: 19 общи работници, 10 монтьори телекомуникационно оборудване за София, 10 продавач-консултанти за Перник, 10 продавач-консултант витрина „Деликатеси“ за Перник, 11 склададжии за София, 15 асистент продажби за София, 20 оператори сигурност и 50 охранители за София, 10 машинни оператори фармацевтични продукти за Радомир, 10 обслужващи работници в промишленото производство за Перник, 15 сътрудници социални дейности в социална услуга за Перник, 10 комплектовачи за Перник, 10 локомотивни машинисти за Перник, 10  помощник локомотивен машинист, 16 работници по озеленяването за Перник. През изминалата седмица се появи оферта за работа на 10 работници за археологически разкопки за Радомир и 10 хигиенисти за Перник.

Освен това, през седмицата на трудовия пазар в Перник се търсеха още:  шивачи, лекари, фелдшери, бармани, готвачи в заведение за бързо хранене, готвачи, сервитьори, салонни управители, продавач-консултанти,  камериерки,  шофьори на тежкотоварен автомобил,  шофьори на лек автомобил до 9 места, работник за сглобяване на детайли, месачи, работници в кухня, салатиер,  бояджии на промишлени изделия,  работник стоманобетонни конструкции и изделия,  машинни оператори, автомонтьор, чистач-хигиенисти,  шофьори на товарен автомобил,  служител на гише в  пощенска станция, служител във финансова/ платежна институция, печатар, касиери, лаборанти, химик-аналитици,  опаковачи, асистенти по продажби, маникюристи, фризьори, детегледачки, кофражист, строителен техник, техници-механици, социален работник в социална услуга, монтажник на електронни елементи, водачи на мотокари, куриер, шлайфисти, електрозаварчици, лепач, кроячи-резачи на стъкло, оператори на пещи за производство на стъкло, склададжия, началник-склад, пощенски раздавач, охранители, заготвители на активна маса, обслужващи магазини, мотокарист, медицински сестри социални дейности, учители по борба, учител по история и философски цикъл, учител по компютърна техника и комуникации, учител начален етап основно образование, психолог,  електрончик, трудотерапевт, спедитор, санитар, рехабилитатор, електротехници в промишлено предприятие, рецепционист в хотел, трактористи, мениджър екип, учител по БЕЛ, рехабилитатор, мърчандайзер продажби, кредитни специалисти в банка, машинен оператор опаковане, учители практическо обучение-автотранспортна техника, механици на промишлено оборудване, работници строителство/ремонт и поддържане на ПЖПС, съоръжения и контейнери, учители по борба, учители по музика в детска градина, учител в детска градина, учители по немски език, общопрактикуващ лекар, крояч на текстил, учител в занималня,  учител по руски език,  учител по биология, химия и физика, техници телекомуникации,  директор на дирекция в община, шофьор на автобус, учител по информационни технологии,  учител в група за целодневна организация на учебния ден.

Въпреки че сме в края на активния летен сезон, трудовият пазар в пернишка област продължава да е много динамичен. След като две седмици предлаганите свободни места намаляха чувствително, то вече трета поредна седмица те се увеличават. В момента най-търсени на пазара на труда  в Перник са: общи работници,  обслужващи работници в промишленото производство,  работници по озеленяване, локомотивни машинисти и помощник- локомотивни машинисти, консултанти по продажби продавач-консултанти,  машинни оператори във фармацевтичната промишленост, обслужващи работници и други. В момента се търсят и 16 учители.

 През изминалата седмица на трудовия  пазар в региона преобладаваше търсенето на кадри за производството, а след тях и за обслужващите дейности.

И през миналата седмица се запазва тенденцията  хората със средно и по-ниско образование да имат по-големи шансове да си намерят работа. На тях Бюрото по труда в Перник предлага 417 свободни места и 47 за безработни висшисти.