Румен Спецов призна как се е сдобил с апартамент за 1,1 млн. лева в Дубай и за отношенията си с Василев

Румен Спецов призна как се е сдобил с апартамент за 1,1 млн. лева в Дубай и за отношенията си с Василев

Румен Спецов най-сетне призна как се е сдобил с апартамент за 1,1 млн. лв. в Дубай и за отношенията си с Асен Василев.

Голяма промяна предстои около бившия шеф на НАП Румен Спецов. Възможно е да го видим като депутат от „Продължаваме промяната”. Самият той не отрече това.

„Все още не съм решил дали да вляза в листите на ПП“, каза Спецов в интервю за bTV. Очаква се той да бъде водач на листа при Кирил Петков.

„Все още не съм решил дали да вляза в парламента или да си остана, както досега, експерт“, каза още той.

“Никога Асен Василев не се е месил в моята работа. Той е много прагматичен човек. Много внимателно е чел репортите, които приходната агенция е предавала”, коментира дейността си Спецов.

“Категорично отричам мотивите за уволнението ми”, коментира бившият шеф на НАП обвиненията на служебния кабинет за грешни прогнози за събираемостта на приходите.

Той подчерта, че приходна агенция и Агенция “Митници” са основните източници на приходи в държавната хазна, но и двете са под шапката на Министерство на финансите, която е и разходната част.

Спецов коментира и апартамента в Дубай от 127 кв. м, деклариран в имуществената декларация за притежание на имоти от хора във властта. В декларацията се посочва, че апартаментът е изцяло собственост на жена му Плама Спецова и е купен през 2021 г. за 1,1 млн. лв. В декларацията е отбелязано, че е купен с “банков кредит – Дубай”.

Съпругата ми и част от семейството ми живеят в Дубай. Апартаментът е деклариран надлежно в декларацията до КПКОНПИ. Съпругата ми има достатъчно сериозна и важна работа в Дубай. Апартаментът е закупен с кредит от Дубай, защото лихвите там са много ниски, обясни той. 

Няма какво да се крие, съпругата ми е търговски директор в голям арабски холдинг и отговаря за електронната търговия на една известна козметична компания. Така че само на базата на нейните доходи банка в Дубай отпусна кредита със залог на самия апартамент, добави Спецов.

По думите му лихвата на ипотечния кредит за апартамента е 1,5%./БЛИЦ