Ковид удари шефа на Пфайзер

Ковид удари шефа на Пфайзер

Главният изпълнителен директор на „Пфайзер“ Алберт Бурла съобщи, че е дал положителна проба за COVID-19, но е с много леки симптоми, предаде Ройтерс. Бурла е получил четири дози от ваксината срещу новия коронавирус на „Пфайзер“ и германския партньор на корпорацията „Бионтех“. „Убеден съм, че ще се възстановя бързо„, допълва Бурла в съобщението си в Twitter.

Бурла, който е на 60 години, уточни, че е започнал курс на лечение с препарата „Паксловид“ на компанията и се изолира, като спазва всички предпазни мерки. Напоследък няколко публични личности дадоха положителни проби за COVID-19, включително президентът на САЩ Джо Байдън и неговият главен медицински съветник д-р Антъни Фаучи.

Байдън прекара повече от две седмици в изолация в Белия дом след два пристъпа на COVID-19, като се смята, че вторият случай е повтаряне, през което преминават някои пациенти с COVID-19, които приемат „Паксловид“. „Паксловид“ е антивирусно лекарство, което се използва за лечение на високорискови хора, като например възрастни пациенти./ news2