Окръжна прокуратура Перник направи нови разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен

Окръжна прокуратура Перник направи нови разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен

Окръжна прокуратура-Перник, на нарочен брифинг днес, съобщи за нови разкрития за убийството на швейцарския бизнесмен  Удо Ланге в жилището му във вилното селище Делта Хил, за което стана ясно на 12 август. В него взеха участие прокурорът от Окръжна прокуратура Аделина Алексиева, която е и наблюдаващ прокурор по делото, прокурор Албена Стоилова- говорител на Окръжна прокуратура и старши комисар Павел Млеканов- директор на ОД МВР-Перник.

„Сигналът е получен на 11.08 в 21 часа като веднага са предприети всички действия по реда на НПК- оглед на произшествието, разпити и други процесуално-следствени действия. Самият интензитет и динамика на случаят предполага промяна с часове. Работи се по много версии. Назначени са голям брой експертизи, които ще дадат ясното по отношение на спецификата на деянието“. Това информира старши комисар Павел Млеканов по време на брифинга.

„Работи се по много версии и са назначени много експертизи. Работи се с  много лица, но към момента не мога да дам повече информация, защото това може да опорочи разследването“, заяви прокурор Албена Стоилова. По повод това дали има задържан за престъплението, тя  уточни, че според събраните до момента доказателства, не се установява по категоричен начин съпричастие. В качеството си на свидетели, по досъдебното производствоса разпитани 5-6 лица, но задържан няма.

„Констатирано е нараняване в белия дроб при огледа на трупа. Възложени са експертизи. От заключенията ще стане ясно как е причинено нараняването и дали то е допринесло за смъртта. Има рана в шията от дясната страната, която не е огнестрелна и от която е стигнала до белия дроб. Има счупено ребро и спукано ребро“, поясни прокурор Албена Стоилова. Тя допълни още, че доказателствата не установяват, че тялото е местено. Работи се по всички версии, но разследването е още на ранен етап, за да се определят основни версии.

Прокурор Алексиева поясни, че починалият е имал предприятие за производство на силиконови изделия в Перник, което е продал преди време. В момента има бизнес в София, свързан със силикон. В самия ден на убийството той е бил на работа и се е прибрал вкъщи.

Тялото му е  намерено на пода в гаража, не е бил в колата, поясниха още от прокуратурата.