За сега няма заповед за назначаването на д-р Адриан Симеонов, твърди шефът на МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

За сега няма заповед за назначаването на д-р Адриан Симеонов, твърди шефът на МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

„Вярно е, че съм водил разговори с д-р Адриан Симеонов да дойде на работа в Детско отделение на МБАЛ“Р. Ангелова“. Подобни разговори съм водил с още няколко колеги, с цел да дойдат на работа в отделението. Знаете, че на 20 септември напуска една от нашите лекарки и има реална опасност отделението да бъде затворено. Д-р Адриан Симеонов обеща да дойде на работа в Детско отделение на болницата. Със сигурност, обаче, мога да кажа, че това е факт, когато го назначим на работа и му издам заповед. За сега всичко е само в сферата на разговорите. Ще се радвам, ако млад лекар дойде в Детско отделение на болницата“. Това заяви директорът на МБАЛ“Р. Ангелова“ д-р Анатоли Митов, на въпроса- ще дойде ли д-р Адриан Симеонов в пернишката болница.

Според д-р Адриан Симеонов, той имал намерение да помогне за стабилизирането на Детско отделение, което е заплашено от затваряне.

Д-р Адриан Симеонов освен, че е със специалност Педиатрия, в момента работи в „Александровска“ болница в София. Той е и в ръководството на синдикалната организация „Защита“ и беше след протестиращите медици в София за увеличаване на заплатите им, преди няколко месеца. Перничани знаят, че и баща му, и майка му са лекари, които са добре познати на перничани.