Летни бури се очакват в четвъртък и петък

Летни бури се очакват в четвъртък и петък

Валежите над Северна България ще спират още в преди обяд и облачността ще се разкъса. През деня купеста и купесто-дъждовна облачност ще се развива над западните и централните райони на страната.

Очакват се краткотрайни превалявания и гръмотевична активност. По значителни количества ще паднат над Рило-Родопската област и Горнотракийската низина.

Има опасност от градушки.

На изток времето ще е преобладаващо слънчево, със слаб до умерен север-северозападен вятър. Максималните температури в цялата страна ще са в интервала 25-31 градуса.

Издаден е жълт код за силно морско вълнение и силен вятър за областите Бургас и Добрич. Прогнозираното вълнение на морето ще достигне 4 бала.

По морето времето ще е предимно слънчево, с максимални температури между 28 и 30 градуса. Морската вода ще е около 26 градуса, а вълнението ще е около 3 бала в районите без предупредителен код.

В петък купеста облачност ще се развива над източните райони, където не се очакват валежи. Облачно ще бъде и над западните и северните части, където ще им краткотрайни превалявания и опасност от градушки. Максималните температури ще са между 26 и 33 градуса, по-хладно ще е на изток.