Подготвя се основен ремонт на Неврологично отделение в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

Подготвя се основен ремонт на Неврологично отделение в МБАЛ“Р. Ангелова“ в Перник

4 заразени с коронавирус пациенти се лекуват в МБАЛ “Р. Ангелова“  в момента. При 2-ма от тях лечението преминава с усложнения, поради което се е наложило да бъдат преведени в Реанимация. Добрата новина е, че за изтеклото денонощие нито един пациент не е загубил битката с болестта. Това информира директорът на болницата д-р Анатоли Митов.

„Добрата новина е, че за сега няма драстично увеличаване на заразените с коронавирус. Напротив- броят им с намалява. Поради това няма никакви проблеми, за сега с настаняването им в Инфекциозно отделение“, информира д-р Митов.

На въпроса- има ли надежда да се намери лекар за Детско отделение, на мястото на подалата предизвестие за напускане лекарка, д-р Митов отговори: “Не съм спрял да полагам усилия да убеждавам, но за сега без успех. Няма да се откажа до последно. Надявам се сред близо тридесетината ни педиатри в Перник, да се намери някои, който да изяви желание да спасим Детско отделение от затваряне. Наред с решаването на много проблеми, имам и добра новина. Във вторник стартирахме обществена поръчка за извършването на ремонт на Нервно отделение. Дойдоха ни средствата, които бяхме поискали от Министерството на здравеопазването. С тях смятаме не само да извършим ремонт на помещенията, но и ще подменим обзавеждането, до колкото ни позволяват средствата. Това е отделението, в което не е правен отдавна ремонт и условията не са добри както за пациентите, така и за медиците. Неприятното е, че нашите медици очакваха да им увеличат заплатите или да осигурят допълнителни средства за работа на първа линия с ковид, но за сега, явно, няма такива изгледи“, сподели д-р Митов.