Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Брезник и Перник

Четири бързи производства за управление на автомобили след употреба на алкохол са започнати в Брезник и Перник

 В края на миналата седмица, на пътя в село Ноевци бил проверен лек автомобил „Фолксваген“, управляван от 49-годишен местен жител. Тестът му за алкохол се оказал положителен – 2, 48 промила в издишания въздух. Мъжът отказал кръвна проба за химичен анализ и бил задържан за до 24 ч. с полицейска мярка.

 На 7 август, около 02 , 15   ч., на пътен възел „Марина бара“ в областния град бил проверен лек автомобил „Фолксваген“ с водач 23-годишен перничанин. При изпробването му с техническо средство за алкохол са отчетени 2, 70 промила в издишания въздух. Младежът отказал кръвна проба за химичен анализ и е задържан за до 24 ч.

  С 2, 71 промила алкохол в издишания въздух е управлявал лек автомобил „Фолксваген“ 52-годишен перничанин. Той бил проверен на 7 август, около 20, 25 ч. на кръстовището на улиците „Ю. Гагарин“ и „Бл. Гебрев“ в областния град. Взета му е кръвна проба и е задържан за до 24 ч.

На 1 август, в брезнишкото сeло Гигинци, е бил проверен лек автомобил „БМВ“, управляван от 18-годишен перничанин. Алкохолната му проба с дрегер показала 1, 47 промила в издишания въздух. Младежът отказал кръвна проба. След проведено разследване е привлечен като обвиняем по чл. 343 „б“, ал. 1 от Наказателния кодекс и работата продължава съвместно с прокуратурата.

Работата по документиране на случаите продължава.