Малолетен, управлявал мотопед, е установен от служители на Второ РУ- Перник

Малолетен, управлявал мотопед, е установен от служители на Второ РУ- Перник

 Около 17,20 ч. вчера, в пернишкия кв. „Църква“, полицаи от Второ РУ на МВР забелязали движението на мотопед, управляван от момче. На задната седалка пътувало и още едно дете, а и двамата били без каски. При спирането и последвалата проверка полицаите установили самоличността на двете момчета – 10-годишния моторист и 11-годишния му спътник. Установени са и са проведени разговори с родителите на момчетата – едните признали, че доброволно са предоставили мотопеда на сина си и дори го изпратили на пазар, а другите – знаели, че синът му се вози с въпросното момче.

Предприети са съответните административно-наказателни мерки. Два акта за административно нарушение са съставени на 46-годишния баща на водача на мотопеда – единият за предоставяне на превозното средство за управлението на неправоспособния му син, а втория – за констатирана липса на сключена задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Свалени са и регистрационните номера на мотопеда.

  Родителите на двете деца са предупредени за отговорността, която носят при подобни случаи и за недопускането им в бъдеще.