Изкуствоведът Людмил Веселинов ще бъде новия губернатор на Перник

Изкуствоведът Людмил Веселинов ще бъде новия губернатор на Перник

Още на първото си заседание на 4.08.2022 г., новото служебно правителство смени всичките 28 областни управители в страната.  До редакционното приключване на броя не излезе официална информация за новоназначените губернатори.

В края на работния ден вчера, досегашният областен управител организира брифинг с журналисти, за да направи отчет за работата си за периода 17 януари 2022г – 04 август 2022г.

Веднага в Перник се появиха въпросите- кой ще бъде новият областен управител? Новината, че новият губернатор ще бъде художник, определено предизвика интерес.

Става въпрос за Людмил Веселинов

Той е  доктор по изкуствознание и изобразителни изкуства. Перничани сигурно си спомнят, че преди десетина години, името му се свързваше с партията на Меглена Кунева- „България на гражданите“. Людмил Веселинов е повече познат на перничани с ангажиментите си по организирането на Международния фестивал на маскарадните игри „Сурва“.

През 2008г. той  защитава дисертационен труд на тема „Ролята и мястото на художника в периодичното печатно издание”. От 2005 г. е редовен докторант в катедра „Книга и печатна графика”. През 2000 г. завършва Националната Художествена Академия, София, специалност „Книга и печатна графика”. Магистър. 1998 г. завършва Средно специално художествено училище за приложни изкуства, София.

Около 15 часа, от пресцентъра на Министерски съвет информираха, че вече са ясни имената на 25 от новоназначените областни управители. Сред тях е и област Перник. За областен управител е назначен Людмил Веселинов.

За сега все още не се знае колко и кои или кой ще бъде неговият заместник.