„Топлофикация Перник“ съкращава годишния ремонт по препоръка на омбудсмана и го отлага с няколко дни!

„Топлофикация Перник“ съкращава годишния ремонт по препоръка на омбудсмана и го отлага с няколко дни!

„Планираният годишен ремонт на съоръженията за производство и пренос на топлинна енергия в „Топлофикация Перник“ се съкращава със 7 дни! Намаляването на срока няма да се отрази на качеството на извършваните планови ремонти. Преразгледахме обема и времето за изпълнение на заложените ремонтни дейности и те ще започнат една седмица по-късно от обявеното. Годишният ремонт ще стартира на 15 август и по план ще продължи до 30 септември“, заяви изпълнителният директор на „Топлофикация Перник“ инж. Чавдар Стойнев.

Решението е взето в изпълнение на препоръка, направена от Омбудсмана на Република България Диана Ковачева.

„Загрижени сме за комфорта на гражданите на гр. Перник и взехме под внимание искането на г-жа Диана Ковачева, защото уважаваме институцията, която представлява“, подчерта инж. Чавдар Стойнев.

„Знаем, че ремонтните дейности, които планираме, ще създадат неудобство на част от перничани, но за съжаление инвестициите в ремонти са единствения начин да гарантираме качествено топлоподаване за гражданите“, поясни изпълнителният директор на“ Топлофикация Перник“.

Инж. Чавдар Стойнев напомни, че най-удобното време за ремонти по съоръженията за доставка на топлинна енергия е летния период, когато повече хора са извън града и потреблението на топла вода е чувствително по-малко. Според него, след началото на отоплителния сезон е възможно да се извършват единствено аварийни ремонти.

„Предвид проблемните доставки на природен газ, считаме, че през летните месеци е изключително важно да се обърне по-сериозно внимание върху изправността на съоръженията, използващи въглища като основно гориво. Ако се стигне до енергийна криза, единствено въглищата могат да осигурят необходимата електрическа и топлинна енергия“, заяви инж. Чавдар Стойнев.

Той  отправи призив за проява на разбиране от страна на абонатите и използва момента предварително да се извини на всички засегнати за дискомфорта, който, за съжаление, ще имат.

„Качествено изпълнените ремонтни дейности по време на годишния планов ремонт ще гарантират непрекъснато топлоподаване през цялата година! По всичко личи, че ни очаква трудна зима, с оглед неяснотата около доставките на природен газ. Въпреки това, ние полагаме максимални усилия да осигурим качествено топлоснабдяване на нашите клиенти, на поносима цена“, увери изпълнителният директор инж. Чавдар Стойнев.