Румен Радев готвел за служебни министри опозиционери на Нинова, ето кои са спряганите имена

Румен Радев готвел за служебни министри опозиционери на Нинова, ето кои са спряганите имена

 Гълъб Донев се спряга за следващия служебен премиер, твърди БТВ. Той беше министър на труда и социалната политика в служебното правителство на Огнян Герджиков и в служебните правителства на Стефан Янев, секретар по социална политика и здравеопазване на президента Румен Радев.

За вицепремиер пък се споменава бившият служебен премиер на Росен Плевнелиев – Марин Райков.

Според информацията на медията, Крум Зарков ще заеме поста на правосъден министър. Негови съпартийци коментират, че подобно назначение може да се окаже своеобразна тренировка и за председател на БСП след провала на Корнелия Нинова с мандатите в парламента.

София Касидова, която е икономист и политик от НДСВ, също е спрягана за „Дондуков“ 1. Тя е бивш заместник-министър на икономиката и заместник-министър на транспорта и съобщенията.

За спорта, на мястото на Радостин Василев, който се отцепи от ИТН, се готвело отново постът да заеме бившата шефка на ДАМС Весела Лечева, съпруга на покойния бизнесмен Манол Велев. Припомняме, че и Зарков, и Лечева не са в добри отношения с лидерката на „столетницата“ Корнелия Нинова. За здравното министерство се спряга името на д-р Славейко Джамбазов, който е председател на неправителствената организация “Ценности за бъдещето”.

Днес председателят на ПГ на БСП за България Георги Свиленски заяви, че ще върне третия мандат на Румен Радев още утре, въпреки че Нинова вчера до последно след пленум на левицата твърдеше, че ще предложи Асен Василев за министър-председател. От БСП обаче внесоха 79 точки в парламента и заплашиха, че ако не бъдат гласувани до декември, няма да има нов редовен кабинет в рамките на това Народно събрание. В крайна сметка колегите им в пленарната зала отхвърлиха абсурдното предложение и оставиха Румен Радев да прави служебен кабинет. Корнелия Нинова написа във Фейсбук, че е положила всички усилия, за да опита да състави правителство, но в крайна сметка заяви, че всичко вече е в ръцете на държавния глава. / Marica.bg