Посланикът на Аржентина посети Перник

Посланикът на Аржентина посети Перник

Кметът на община Перник Станислав Владимиров и екипът му  се срещнаха с посланика на Република Аржентина у нас Алфредо Атанасоф. На срещата бяха обсъдени въпроси свързани с културното сътрудничество между Перник и българската диаспора в Аржентина и работата с градове от южноамериканската страна. Бе обсъдено и побратимяването на Перник с аржентински град. Посланикът, който е с български корени предложи да бъде осъществен културен обмен между пернишки и аржентински фолклорни групи, включително и сурвакари, които да представят вековната традиция на нашия край пред българите живеещи в Аржентина от няколко поколения.

Кметът запозна дипломатът с културния и икономически профил на града, като подчерта хилядолетната му история и перспективите за развитие. „С екипът ми сме амбицирани да съживим икономиката на територията на общината, защото Перник бе икономическото сърце на България в близкото минало. Основната ни цел обаче е Перник да стане най-добрия град за живеене и за него да се заговори в различна светлина – като град на развита култура, традиции, икономика“, каза Станислав Владимиров.

Двамата с посланик Атанасоф изразиха надежда, че след двете години на изолация международните връзки ще бъдат все по-засилени. Те коментираха още, че местните власти са изключително важни за просперитета на държавата, тъй като те реализират политики за подобряване качеството на живот на гражданите.